Veronica - Idebroen; en støtte i hverdagen Tilbake

Navn: Veronica Sagbråten Bor: Tyristrand i Ringerike kommune. Stilling: Pedagogisk leder på dispensasjon ved Ås barnehage avd Vågebytoppen.

Idebroen har vært utrolig flott i en vanskelig tid der Norge ble snudd opp ned og de fleste stedene ble en slags ghost town da korona epidemien inntraff. Jeg har selv sittet og beundret de flotte og kreative idebroskaperne som har vært så flinke og laget flotte samlingsstunder til barna og foreldrene når alle barnehagene ble stengt. Jeg har et tantebarn på 2,5 år som elsket samlingstundene som pedagogen i hennes barnehage laget. Hun lo og sa at hun savnet barnehagen sin. Det førte meg langt inni hjerterota og høre en 2 åring si det. 

Idebroen har også vært en god støtte når barnehagen åpnet igjen og hverdagen ble veldig anerledes for både små og store. Når ting blir så anerledes og alt ble snudd på hodet, har det vært ekstra godt og bruke Idebroen som hjelpemiddel til både det ene og det andre. På mange måter hjelper vi hverandre med morsomme formingsaktiviteter, samlingsstunder, språkkofferter, lek og moro. Vi lærer av hverandre og vi skaper nye muligheter i en anerledes hverdag. 

Selv har jeg bidrat med mange innslag på Idebroen, og det har løftet meg opp på mange måter. Både selvtilliten og tilbakemeldinger har løftet meg opp. Jeg laget et jungelrom i fjor som ble veldig populært både i min barnehage og andre fikk inspirasjon og gleden av det jeg hadde laget. Ellers har jeg laget en kiwi butikk som også ble til stor inspirasjon. 

Jeg har ofte brukt ting fra Idebroen i mitt arbeid. Samlingsstunder, lottospill og evevtyrkofferter. Det har vært en stor suksess. Ideen som har inspirert meg mest er alle de flotte menneskene der ute som turte og dele offentlig Samlingsstunder, sanger de hadde laget selv, vaske hender sanger osv. Det har vært helt fantastisk. 

Nå som mange foreldre har måtte hatt hjemmekontor så tror jeg nok Idebroen også har vært en god støtte. Når man er vant til faste rutiner og en stressende hverdag kan det fort bli veldig vanskelig og skulle kunne aktivisere barna når de blir hjemme i så mange uker. Da har nok Idebroen vært til god hjelp for mange foreldre der ute. 

Barna for også mye ut av idebroen for de lærer og ser mye ting, de lærer å ta i bruk gjenbruk som et veldig viktig og som er noe jeg brenner skikkelig for. 

Til slutt vil jeg bare si: at selv om barnehagehverdagen er anderledes så skal vi selv klappe oss på skuldrene for den innsatsen vi gjør i alle barnehager og ikke minst skal vi rose alle de flinke barna som har taklet en anerledes hverdag. Sammen er vi sterke og alt blir bra. 

Flere ideer innen: Idebrobygger

Annonse